Težak put za Đokovića u Dubaiju: Hačanov, Bautista-Agut, Šapovalov, Rubljov?

Đoković će sjutra u osmini finala igrati protiv Rusa Hačanova, a rivali koji bi mogli da mu se nađu na putu do pehara u Dubaiju nisu naivni

7940 pregleda 13 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Novak Đoković ponovo igra tenis, nakon skoro tri mjeseca pauze takmiči se u Dubaiju na ATP turniru iz serije 500, ali po imenima rivala koji ga čekaju - kao da se nalazi na grend slemu.

Nakon što je juče, u 1. kolu, bez problema savladao Italijana Muzetija (6:3, 6:3), prvi reket svijeta saznao je rivala u osmini finala.

Čeka ga gorostasni Rus, Karen Hačanov, sa kojim se često sastajao u posljednje vrijeme, a od kojeg je izgubio u finalu Mastersa u Parizu 2018.

Hačanov je danas pobijedio Australijanca De Minora sa 6:3, 6:7, 7:5.

Meč se igra sjutra, ne prije 17 sati po našem vremenu.

Đoković je, ipak, favorit da se plasira u četvrtfinala, a ukoliko uspije - tamo će ga vjerovatno čekati još jedan težak rival.

Španac Roberto Bautista-Agut tri puta je pobijedio Đokovića na 12 međusobnih duela, ali dva puta na posljedna četiri sudara - 2019. u Dohi i iste godine u Majamiju.

Tri puta su se sreli na grend-slem turnirima, sve tri pobjede upisao je Đoković, ali je svaki put Španac osvojio po jedan set.

Bautista-Agut je u formi, prije nekoliko dana je osvojio turnir u Dohi, a danas nije imao problema protiv Francuza Rinderneha (6:3, 6:4). Sjutra je, takođe, veliki favorit protiv Čeha Jirija Veselija.

U polufinalu, Đoković bi mogao da se sastane protiv neugodnog Australijanca Denisa Šapovalova, koji ga je mučio prošle godine u polufinalu Vimbldona, dok su favoriti da se sa druge strane kostura plasiraju u finale Rus Andrej Rubljov i Italijan Janik Siner.

Bonus video: