Đoković: Ponizili su me, a jednu stvar ću ponavljati kao papagaj

"Uradio sam sve što je od mene bilo traženo. Bio sam u poziciji kao i svaki drugi teniser", rekao je prvi teniser svijeta

21470 pregleda 27 reakcija 22 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Novak Đoković je dugo ćutao nakon svega što mu se dešavalo u Melburnu u susret Australijan openu.

Sada, više od mjesec, poručuje da ga je Australija ponizila.

"Stvorila se jako ružna slika o meni. Ponizili su me, ako mogu da kažem i na svjetskom nivou. Zato je bitno da imam priliku da uvijek kažem nešto, ako neko želi nešto da me pita, odgovoriću. Ponavljaću svoje odgovore jer nemam šta drugo da dodam osim onoga što sam rekao za BBC", rekao je za Sportklub Đoković.

Više puta je ponovio da se neće vakcinisati protiv koronavirusa, bez obzira na to što će takva odluka sigurno uticati na njegovu karijeru.

"Istina je istina, a moj stav je moj stav. Ja znam da će ljudi nastaviti da me kritikuju zato što sam odlučio da se ne vakcinišem i zato što imam stavove koji su za ljude neshvatljivi. Nadam se da će ljudi, ako ne razumiju, barem da poštuju. Ne mislim da ugrožavam bilo koga. To je moja odluka, svjestan sam posljedica. Nije u mojim rukama, ne zavisi od mene da li ću ići u Indijan Vels ili na neke turnire", kazao je Đoković i dodao:

"Uradio sam sve što je od mene bilo traženo. Bio sam u poziciji kao i svaki drugi teniser. Vidim da postoji neko uvjerenje da sam ja bio privilegovan i dobio taj status zbog onoga što jesam. Reći ću nešto što je BBC isjekao, a ovo ću ponavljati kao papagaj: "svi su imali isto izuzeće, ja sam došao u Australiju, deset dana prije mene teniserka iz Češke i trener iz Hrvatske su ušli sa identičnim izuzećem. Ona je igrala turnir, on je trenirao svog igrača i nikakav problem nije bio. Odjednom je problem nastao zbog toga što sam ja došao. Zbog čega? Vi mi odgovorite", zapitao se Đoković.

Bonus video: