Sloun Stivens osvojila prvu titulu od 2018.

Danka Kovinić, koja sjutra igra protiv Holanđanke Aranće Rus na startu turnira u Lionu, pala je dvije pozicije i sada je 70. na WTA listi

3629 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Beta/AP/Refugio Ruiz
Foto: Beta/AP/Refugio Ruiz

Kada je osvojila US open 2017, u martu 2018. WTA Premijer turnir u Majamiju i potom stigla do finala Rolan Garosa, činilo se da Sloun Stivens može da postane i novi broj 1 svjetskog tenisa.

Ali, tamnoputa Amerikanka je odjednom nestala sa velike scene, počela rano da ispada na velikim turnirima, pa je u jednom trenutku bila van 60 najboljih na WTA listi.

Na Australian openu ove godine je ispala u 1. kolu od Eme Radukanu, ali se čini da se vraća na pravi put - 28-godišnjakinja sa Floride je u finalu turnira u meksičkoj Gvadalahari savladala Marije Bouzkovu 7:5, 1:6, 6:2 i osvojila prvu titulu nakon skoro četiri godine.

Ovo joj je bilo 10. finale u karijeri, prvo nakon 2018. godine, i sedma titula.

Zahvaljujući osvajanju 280 bodova u Meksiku, Stivens je napredovala 18 pozicija na WTA listi i sada je 39. na svijetu.

Prva je i dalje Ešli Barti, koja ima čak 2.907 bodova više od prve pratiteljke Barbore Krejčikove, a 3.127 od trećeplasirane Arine Sabaljenke.

Danka Kovinić, koja sjutra igra protiv Holanđanke Aranće Rus na startu turnira u Lionu, pala je dvije pozicije i sada je na broju 70.

Bonus video: