Vajda: Nisam želio da Novak ide na Olimpijske igre

"Decembar je bio haotičan, tada nije bilo pravo vrijeme da se objavi vijest o rastanku", rekao je Marjan Vajda

14980 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Marjan Vajda više nije dio stručnog štaba Novaka Đokovića, a sada je u razgovoru sa slovačkim novinarima otkrio razloge takve odluke.

Kako kaže, rastanak je ozvaničen sada, a saradnja je odavno završena.

"Zvanično smo se rastali poslije turnira u Torinu, iako je sve bilo izvjesno nakon finala US opena u septembru. Novak nije osvojio 21. grend slem, pošto je izgubio od Danila Medvedeva. Njegov tim je trebalo da objavi tu informaciju, ja sam ostavio to njima. Decembar je bio haotičan, tada nije bilo pravo vrijeme da se objavi vijest o rastanku", rekao je Vajda za slovački Šport.sk.

Olimpijske igre u Tokiju su bile početak kraja odnosa Đokovića i Vajde.

"Odlučili smo nekoliko mjeseci poslije Igara u Tokiju. Nakon osvojena tri grend slema, nije išlo tako glatko od kraja jula, a onda je sve kulminiralo u Njujorku, gdje je stao na korak do velike slave. On je ostao bez snage u finalu, jer se previše dao na Olimpijskim igrala. Ja nisam bio za to da ide u Tokio. Razumio sam koji je njegov cilj, želio je da osvoji zlato za Srbiju, ali nije uspio. A posljedice su se osjetile u Njujorku", dodao je Vajda.

Saradnja je trajala 15 godina.

"Zbog toga što nije vakcinisan ove sezone će učestvovati na ograničenom broju turnira, a već ima jak tim sa Goranom Ivaniševićem. Pošto smo sagledali sve aspekte, dogovorili smo se da završimo profesionalnu saradnju", zaključio je Vajda.

Bonus video: