Medvedev uklonio rusku zastavu sa profila na Instagramu

Odluka ruskog tenisera, trenutno vodećeg na ATP listi, izazvala je veliku pažnju

13144 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Odluka trenutno prvog tenisera svijeta Danila Medvedeva da ukloni rusku zastavu iz opisa profila na Instagramu, izazvala je veliku pažnju.

Rus je, naime, odlučio da sačuva u opisu sve sponzore sa kojima sarađuje, naziv zanimanja (profesionalni teniser), potvrdu da je fan Bajerna - „Mia san Mia!“, i snimak jednog intervjua na ruskom.

Njega trenutno na Instagramu prati skoro milion ljudi.

ATP trenutno ne dozvoljava Medvedevu da nastupa pod ruskom zastavom, pa ni na rang listi najboljih na svijetu više nema ruske trobojke.

Pretpostavlja se da je Medvedev do uradio po nalogu ATP, a nedavno je javno govorio da se zalaže za mir.

"Mislim da se svi sjećate mog govora nakon finala Australijan Opena? To su bile samo moje misli i moji dječji snovi. Danas želim da pričam u ime svakog djeteta na ovom svijetu. Svi oni imaju snove, život tek počinje, toliko je novih i lijepih stvari pred njima: prvi prijatelji, prvi nezaboravni trenuci i emocije. Sve što vide i osjete događa im se prvi put. Zato tražim mir, mir među zemljama. Djeca se rađaju sa nadom, vjeruju u sve - u ljude, u ljubav, u sigurnost i poštenje, u svoje sposobnosti. Budimo ujedinjeni, jer deca treba da sanjaju", kazao je nedavno Medvedev.

Ruska zastava je, međutim, ostala u opisu Tviter profila ruskog tenisera.

Bonus video: