Đoković potvrdio: Igraće u Monte Karlu i na Rolan Garosu

"Novak će svoju sezonu na zemljanoj podlozi 2022. otvoriti u Monte Karlu, gdje je dva puta osvojio titulu na Mastersu, 2013. i 2015.", stoji u objavi na Đokovićevoj web stranici

6698 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Novak Đoković će sljedećeg mjeseca početi pripreme za odbranu naslova na Rolan Garosu nastupom na Mastersu u Monte Karlu.

Osvajač 20 Grand slam naslova nije nastupio na Australijan openu, jer nije bio vakcinisan protiv kovida-19, a iz istog razloga ne nastupa na Mastersu u Indijan Velsu, a propustiće i turnir u Majamiju.

"Novak će svoju sezonu na zemljanoj podlozi 2022. otvoriti u Monte Karlu, gdje je dva puta osvojio titulu na Mastersu, 2013. i 2015.", stoji u objavi na Đokovićevoj web stranici.

Monako, gdje Đoković živi, ​​dopušta međunarodne putnike s dokazom da su preboljeli koronavirus u posljednjih šest mjeseci. Đoković je rekao da je u decembru drugi put bio pozitivan na koronavirus.

Masters u Monte Karlu igra se od 10. do 17. aprila i biće drugi turnir ove godine za Đokovića, koji je prošlog mjeseca izgubio u četvrtfinalu turnira u Dubaiju.

Francuska je popustila ograničenja vezana za koronavirus, a potvrde o vakcinaciji više nisu bile obavezne od 14. marta, čime su otvorena vrata Đokoviću za obranu naslova na Rolan Garosu koji je na rasporedu u maju.

Bonus video: