Ukrajinka Kostjuk: Žalosno, nijedna Ruskinja mi se nije ni obratila

Nakon trosatnog maratona Kostjuk je svladala Belgijansku Marinu Zanevsku 6-7(5), 7-6(6), 7-5

7210 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Nakon pobjede na startu WTA turnira u Indijan Velsu, 19-godišnja ukrajinska teniserka Marta Kostjuk novinarima se požalila na ponašanje ruskih igračica prema njoj, a usljed ruske agresije na njenu zemlju.

Nakon trosatnog maratona Kostjuk je svladala Belgijansku Marinu Zanevsku 6-7(5), 7-6(6), 7-5, ali je potom gotovo isključivo pričala o strahotama koje se događaju u Ukrajini te o odnosu nje i ruskih koleginica.

„Razočarana sam što ni jedna ruska teniserka, do sada, nije došla i rekla mi kako joj je žao zbog svega što se događa. Da se izvini zbog toga što njena zemlja nanosi mojoj. Ovo što se događa je strašno i niko mi nije dao podršku, niko nije pitao kako sam. Pa, to je šokantno“, rekla je Kostjuk i nastavila u sličnom tonu.

"Ovdje nije riječ o politici, nego o ljudskim životima. Boli me kada vidim kakvi problemi muče tenisere i teniserke. Njima je važno gdje će prebaciti svoj novac ili slične teme. To je neprihvatljivo. Nemam pojma zašto se Rusi ovako ponašaju, jer nije tajna što se u Ukrajini događa. Znamo ko koga napada, znamo ko koga bombaruje i prema tome ne možeš ostati ravnodušan i neutralan“.

Na kraju je Kostjuk hrabro, ali i u strahu zaključila.

„Ukrajina se nikada neće predati, ali znamo da ni Putin neće stati. On je lud“.

Bonus video: