Nestvaran preokret i velika pobjeda Danke Kovinić, srušila finalistkinju Vimbldona

Velikim preokretom, nakon što je izgubila prvi set i u drugom gubila 5:2, Danka Kovinić je pobijedila nekadašnju broj 1 Karolinu Pliškovu i plasirala se u treće kolo Indijan Velsa

25079 pregleda 250 reakcija 35 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Danka Kovinić plasirala se u treće kolo Indijan Velsa, jednom od najvećih pobjeda u karijeri - nakon dva i po sata paklene borbe u kalifornijskoj pustinji srušila je osmu teniserku svijeta, sedmu nositeljku, finalistkinju Vimbldona i US opena Karolinu Pliškovu (2:6, 7:5, 6:4).

U narednom kolu najjačeg turnira iz serije WTA Premijer mandatori, "petog grend-slema", kako zovu Indijan Vels, sastaće se sa boljim iz okršaja između Ruskinje Ljudmile Samsonove i Amerikanke En Li.

Malo ko je vjerovao u iznenađenje nakon što je visoka Čehinja za 34 minuta igre dobila prvi set, sa tri vezana brejka.

Vjerovala je, međutim, Danka Kovinić, koja je zadržala formu sa Australijan opena, gdje je ostvarila najveći rezultat na grend slemovima.

Čelični nervi, ali i karakter, strpljenje, klasa, bili su joj potrebni da se u drugom setu, nakon vođstva rivalke od 5:2, vrati u meč i sa pet vezanih gemova odvede duel u odlučujući set.

I u njemu je uvijek bila za korak ispred Pliškove, iako je rivalka dva puta vraćala brejk, a u sedmom gemu spasila tri vezane brejk lopte i povela sa 4:3.

Uslijedio je novi preokret, tri vezana gema i za najupečatljiviju i najdramatičniju pobjedu u karijeri 27-godišnje Novljanke.

Prethodno, u 1. kolu, Danka je savladala 37. igračicu svijeta Švajcarkinju Džil Tajhman sa 2:0, po setovima 7:5, 7:5.

Bonus video: