Nadal: Osjećao sam bol, imao sam problem sa disanjem

Španac sinoć izgubio 2:0 od Tejlora Frica u finalu Mastersa u Indijan Velsu

4880 pregleda 13 komentar(a)
Nadal, Foto: Reuters
Nadal, Foto: Reuters

Španski teniser, Rafael Nadal izgubio je sinoć u finalu Indijan Velsa od Tejlora Frica 2:0 i prekinuo niz od 21 pobjede u 2022. godini.

Nadal je poslije finala priznao da se nije fizički osjećao najbolje i da je to bio jedan od razloga što je doživio prvi poraz od početka sezone.

"Iskreno, osjećao sam bol. Imao sam problem sa disanjem. Ne znam da li je u pitanju nešto sa rebrom, još ne znam. Kada dišem i kada se krećem, kao da mi je igla sve vrijeme iznutra. Vrtjelo mi se u glavi pomalo jer je baš bilo bolno. To je vrsta bola koja me ograničava. Ne radi se samo o bolu, ne osjećam se dobro jer to utiče na moja disanje. Više je od razočaranja što sam izgubio, tako nešto sam odmah prihvatio, čak i prije nego što se meč završio. Više mi je krivo što osjećam da se mučim", kaže Nadal.

Još protiv Karlosa Alkarasa u polufinalu je davao znake da nije sve u najboljem redu.

"Dao sam sve od sebe. Nije bio moj dan, ali to se dešava. Imam iskustva u ovim situacijama. Teško je sa tim igrati u finalu poput ovoga. Borio sam se do kraja. Imao sam šanse u drugom setu, ali nisam ih previše iskoristio. Teško je sad analizirati meč jer nisam mogao da radim mnoge stvari. Možda nije momenat da se priča o tome, čak i pored toga što nisam sve mogao da radim kako sam želio. To je to, finale, pokušao sam, izgubio sam od sjajnog igrača", dodao je Rafa.

Bonus video: