Vavrinka: Nisam zatvorio tenisko poglavlje, volim da igram

Trostruki grend slem šampion nije igrao takmičarski meč otkako je u martu prošle godine izgubio od Lojda Harisa iz Južne Afrike

1918 pregleda 1 komentar(a)
Vavrinka, Foto: Shutterstock
Vavrinka, Foto: Shutterstock

Švajcarski teniser Sten Vavrinka rekao je danas da je uzbuđen zbog povratka na teren na čelendžeru u Marbelji.

Trostruki grend slem šampion nije igrao takmičarski meč otkako je u martu prošle godine izgubio od Lojda Harisa iz Južne Afrike, nakon što je povrijedio stopalo. On je imao dvije operacije i oporavio se.

Vavrinka je prihvatio vajld kartu za čelendžer koji se od 27. marta do 3. aprila održava u Marbelji. To takmičenje iskoristiće za pripremu i povratak u fizičku formu, a trenirao je sa Austrijancem Dominikom Timom, prenio je Eurosport.

"Vidim da i dalje imam u sebi ono što je potrebno da bih u budućnosti, ako stvari budu išle dobro u drugim oblastima, mogao da budem uz najbolje i da pobjeđujem. Još nisam tamo gdje bih želio da budem u smislu kondicije, ali tijelo mi dozvoljava da treniram danima po tri, četiri sata", rekao je Vavrinka.

"Sa Timom je to bilo dva sata intenzivnog treninga na dobrom nivou, sada to moramo da uradimo u mečevima, da ponavljamo iz dana u dan. To je cilj u narednih nekoliko nedelja, da vidimo kako stopalo reaguje u takmičenju, pošto se zbog emocija tijelo drugačije ponaša", dodao je on.

Vavrinka je naveo da je srećan što će igrati u Marbelji, da je to za sada mali uspjeh, ali da će situacija biti jasnija na ljeto, kada će vidjeti gdje je u odnosu na druge igrače.

Na početku takmičenja on će igrati protiv Šveđanina Elijasa Imera.

"Ne spremam se za povratak kako bih se istovremeno povukao. Želim da ponovo otkrijem emocije, i dalje imam plamen u sebi koji me tjera da volim tenis. Volim da igram, volim da treniram, volim težinu. Sve dok imam to, želim da nastavim još da igram, to je velika prilika za mene, još nisam zatvorio moje tenisko poglavlje", naveo je Vavrinka.

Bonus video: