Nezadrživi Alkaras bolji i od Cicipasa, Kecmanović iznenadio Frica

Do četvrtfinala je došao i branilac titule u Majamiju, Poljak Hubert Hurkač, pošto je savladao južnoafričkog igrača Lojda Harisa sa 7:6 (3), 6:2

3749 pregleda 4 komentar(a)
Karlos Alkaras, Foto: REUTERS
Karlos Alkaras, Foto: REUTERS

Karlos Alkaras ruši sve pred sobom i nezadrživo se probija u tenisku elitu - španski tinejdžer, 16. igrač svijeta, pobijedio je 7:5, 6:3 petog tenisera na ATP listi Grka Stefanosa Cicipasa i plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Majamiju.

Alkaras je nedavno stigao do polufinala Indijan Velsa, gdje je tijesno poražen od Rafe Nadala, osvojio je turnir u Rio de Žaneiru, a u 2022. godini ima skor od 16 pobjeda i svega dva poraza. Pored Nadala, savladao ga je još samo Mateo Beretini na Australijan openu u pet setova.

Njegov rival u četvrtfinalu biće srpski teniser Miomir Kecmanović, koji je pobijedio domaćeg igrača Tejlora Frica sa 3:6, 6:1, 6:4.

Kecmanović, 48. teniser sveta je do pobjede nad 13. na ATP listi došao za dva sata i šest minuta.

Jedini brejk u prvom setu vidjen je u osmom gemu, a njega je napravio američki igrač, koji je zatim iskoristio prvu set loptu.

Srpski igrač je u drugom dijelu igre napravio dva brejka, u drugom i četvrtom gemu, što je bilo dovoljno za izjednačenje u setovima.

Kecmanović je odlučujući set počeo sa četiri brejk lopte, koje nije realizovao, ali je ključni brejk napravio već u trećem gemu.

Dvojica tenisera su se 18. marta sastala u četvrtfinalu Mastersa u Indijan Velsu, kada je kao pobednik izašao Amerikanac, koji je kasnije i osvojio titulu na tom turniru.

Do četvrtfinala je došao i branilac titule u Majamiju, Poljak Hubert Hurkač, pošto je savladao južnoafričkog igrača Lojda Harisa sa 7:6 (3), 6:2.

Hurkač će u četvrtfinalu igrati protiv Danila Medvedeva.

Bonus video: