Zvijezda je i definitivno rođena: Alkaras osvojio Majami

Alkaras - Rud 7:5, 6:4

12230 pregleda 14 komentar(a)
Karlos Alkaras, Foto: REUTERS
Karlos Alkaras, Foto: REUTERS

On je nova teniska ikona, budući Grend slem šampion i svjetski broj jedan - tu više nema dileme.

Karlos Alkaras, koji u maju puni 19 godina, postao je masters šampion, nakon što je u finalu turnira u Majamiju savladao Norvežanina Kaspera Ruda 7:5, 6:4.

Alkaras je večeras postao treći najmlađi pobjednik Mastersa u istoriji, nakon Majkla Čenga (Toronto 1990) i Rafaela Nadala (Monte Karlo 2005).

Prije Majamija, Alkaras je u Indijan Velsu stigao do polufinala. Ove godine je odigrao 20 mečeva, a zabilježio je 18 pobjeda. Izgubio je od Matea Beretinija 3:2 Australijan openu, te od Nadala u polufinalu Indijan Velsa u tri uzbudljiva seta. Zvijezda je, definitivno, rođena.

Ovo mu je treća titula u karijeri, a prethodne dvije je osvojio na šljaci - prvu u Umagu prošle godine, a drugu ranije ove godine u Rio de Žaneiru.

Mladi Španac nije dobro počeo meč. Forhend ga nije služio, pa je Rud već u drugom gemu stigao do brejka.

Norvežanin je vodio 3:0 i 4:1, ali se Alkaras vratio, vezao tri gema i izjednačio.

Presudan momenat dogodio se u 11. gemu, kada je Rud servirao - Alkaras je imao dvije brejk lopte, iskoristio drugu, poveo 6:5, potom u narednom gemu realizovao treću set loptu i poveo 1:0.

U drugom setu Španac je, uz dva brejka, vodio 3:0. Imao je priliku da osvoji i četvrti gem, ali je Norvežanin uspio da vrati jedan brejk i smanji na 3:1.

Do kraja Alkaras nije rivalu dozvolio brejk loptu, pa je stigao do prvog trofeja na mastersima u karijeri.

Nakon posljednjeg poena otrčao je na tribine u zagrljaj Huanu Karlosu Fereru, nekada prvom igraču svijeta, a sada njegovom treneru, koji je danas iznenada došao u Majami, a koji je plakao od sreće zbog uspjeha mladića iz Mursije.

Alkaras će od sjutra biti 11. na ATP listi, dok će Alkaras biti 7. što je najveći uspjeh u istoriji norveškog tenisa.

Španci ne moraju da brinu za budućnost tenisa. Zvijezda je rođena.

Bonus video: