ROČIŠTE ZA IZRCICANJE PRESUDE 29. APRILA

Krio imovinu, prikrivao dug... Beker proglašen krivim po četiri tačke optužbe

Porota suda u Londonu proglasila ga je krivim po optužbama koje se odnose na zapljenu imovine, neotrkivanje imovine i prikrivanje duga.

7373 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Sud u Londonu proglasio je danas bivšeg njemačkog tenisera Borisa Bekera krivim po četiri od 24 tačke optužbe, u vezi sa ličnim bankrotom.

Ročište za izricanje presude zakazano je za 29. april.

Beker je 2013. godine uzeo kredit od privatne banke, u iznosu od 3,5 miliona eura, a četiri godine kasnije je proglasio bankrot.

Porota suda u Londonu proglasila ga je krivim po optužbama koje se odnose na zapljenu imovine, neotrkivanje imovine i prikrivanje duga.

On je između ostalog optužen da je prikrio imovinu stečajnim upravnicima, a među imovinom se nalazi njegovih devet trofeja i nekoliko medalja iz slavne karijere.

Beker (54) je tokom suđenja, koje je počelo 21. marta rekao da ima još mnogo nagrada koje je prikupio za 15 godina karijere, ali da su neke nestale, a obećao je da će sve trofeje vratiti, ako sazna gdje se nalaze.

Među devet trofeja koje bi trebalo da vrati nalaze se dva od njegova tri pehara sa Vimbldona, dva trofeja sa Australijan opena i zlatna medalja sa Olimpijskih igara u Barseloni, 1992. godine.

Bivši njemački igrač je svoju prvu grend slem titulu osvojio na Vimbldonu 1985. godine, sa samo 17 godina.

Dio svojih nagrada već je prodao na aukciji za 840.000 eura, kako bi otplatio dugove.

Tužilaštvo ga je teretilo da nije prijavo dvije nekretnine u Njemačkoj, kamatu na stan u Londonu, kao i da je sakrio kredit od 825.000 eura.

U vrijeme kada je proglasio bankrot, njegovi dugovi su procijenjeni na oko 50 miliona funti. On osporava sva krivična djela koja mu se stavljaju na teret.