Masters u Monte Karlu: Vraća se Đoković, čeka ga Alkaras

Sudar prvog tenisera svijeta i supertalentovanog Španca, osvajača mastersa u Majamiju, moguć je već u četvrtfinalu. Prvi masters na šljaci počinje u ponedjeljak

7366 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Prvi reket svijeta Novak Đoković vraća se na teren u ponedjeljak, kada će početi prvi ovogodišnji masters na šljaci - Monte Karlo.

Posljednji Masters Đoković je odigrao još u oktobru prošle godine, u Parizu, posljednji put je bio na terenu u februaru ove godine, u Dubaiju, gdje je odigrao tri meča na turniru iz ATP serije 500.

U međuvremenu, deportovan je iz Australije gdje mu tamošnje vlasti nisu dozvolile da se nevakcinisan takmiči na Australijan openu, iz istog razloga nije u martu putovao na američku turneju i masterse u Indijan Velsu i Majamiju.

U Monte Karlu, međutim, može da igra, baš kao i na ostalim turnirima na šljaci koji predstoje, zaključno sa Rolan Garosom krajem maja i početkom juna.

Đoković je vjerovatno željan tenisa, ali nema mečeve u nogama, a u Monte Karlu bi mogao da ima ozbiljne testove.

U prvom kolu će kao nosilac biti slobodan, u drugom će igrati protiv boljeg iz duela Alehandro Davidovič Fokina - Markos Giron.

Potom ga potencijalno čeka za njega tradicionalno neugodni Roberto Bautista Agut. U četvrtfinalu se "crta" duel sa 18-godišnjim Karlosom Alkarasom, nadolazećom zvijezdom svjetskog tenisa, osvajačem mastersa u Majamiju.

Supertalentovani Španac prethodno će morati da savlada Tejlora Frica, osvajača mastersa u Indijan Velsu.

U polufinalu, prema poziciji na ATP listi, Đokovića potencijalno čeka ga četvrti nosilac, finalista Mastersa u Majamiju, Kasper Rud.

U drugoj polovini žrijeba su Stefanos Cicipas i Aleksander Zverev.

Zbog povreda će prvi masters na šljaci propustiti Danil Medvedev, Rafael Nadal i Mateo Beretini.

Bonus video: