Đoković: Doživio sam fizički slom u trećem setu

Đoković je tek četvrti meč u 2022. godini izgubio sa 2:1 (3:6, 7:6, 1:6)

8783 pregleda 20 reakcija 20 komentar(a)
Đoković nakon poraza, Foto: Reuters
Đoković nakon poraza, Foto: Reuters

Novak Đoković je kazao da je "doživio fizički slom" u trećem setu meča sa Alehandrom Davidović Fokinom, koji je savladao prvog igrača svijeta na startu Mastersa u Monte Karlu.

Đoković je tek četvrti meč u 2022. godini izgubio sa 2:1 (3:6, 7:6, 1:6).

"Bio sam u konopcima cijeli meč i sve vrijeme tsam jurio rezultat. Imao sam šanse koje nisam iskoristio, ali on je mogao da dobije u dva seta. U trećem setu sam se fizički srušio, potpuno. Nisam mogao više da se krećem", kazao je Đoković.

"Razočaravajuće je izgubiti i tako se osjećati na terenu. Ali opet, neću stati ovdje. Uradiću sve da budem u vrhunskoj formi za Rolan Garos. To je veliki cilj sezone na šljaci. Znao sam da će mi trebati neko vrijeme da se osjećam dobro na šljaci. To je uvijek bio slučaj. Nikad nisam igrao dobro na turnirima na početku sezone na šljaci", kazao je srpski igrač.

"Ako ne osećaš noge na šljaci, to je nemoguća misija"

On je rekao da će analizirati zašto u trećem stu nije mogao da se kreće kako treba.

"Ako ne možete da osjetite noge na šljaci, nemoguća misija je dobiti meč. Ne sviđa mi se osjećaj koji sam imao u trećem setu, ali ću sa timom razmotriti zašto je to bio slučaj i nadam se da će sljedeće nedjelje biti bolje na turniru u Beogradu", kazao je Đoković.

Bonus video: