Ivanišević: Đoković je bio bolestan prije Monte Karla, još više ga poštujem jer nije odustao od svojih uvjerenja

Ivanišević je siguran da će Đoković biti na nivou

15200 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Goran Ivanišević otkrio je da je Novak Đoković bio bolestan pred nastup na Mastersu u Monte Karlu, koji je završio već nakon prvog meča, porazom od Španca Alehandra Davidoviča Fokine.

"Nije se osjećao dobro prije nego što je došao. Bio je bolestan. Recimo da nije sposoban sto odsto da se takmiči. Do prije tri nedjelje nije smio da igra ovdje zbog restrikcija. Onda je Francuska otvorila granice. I psihički je teško, ne možete se pripremiti na način na koji bi trebalo. A onda mu je pozlilo. Da budem iskren, nisam očekivao nešto spektakularno od ovog turnira. Ali on će ići na Rolan Garos za pet-šest nedelja, ima još nekoliko turnira i biće spreman", rekao je Ivanišević, Đokovićev trener, u intervjuu za "Ubitennis".

Ivanišević je siguran da će Đoković biti na nivou.

"On je za mene najbolji igrač u istoriji tenisa. Uvijek nađe način da pobedi, uvijek nađe način da se izvuče iz nevolje. On će pronaći izlaz iz ovoga u svom stalnom igranju. Imao je samo tri meča prije ovog turnira. Šljaka nije laka. Prošlu godinu je ovde počeo prilično loše, izgubio je od Evansa u drugom kolu. Onda je u Beogradu izgubio u polufinalu. Počeo je da igra dobro u Rimu, gdje je stigao do finala, a zatim je osvojio Rolan Garos. Nisam zabrinut. Samo mu je potreban kontinuitet, mora da igra sve više mečeva i on će pronaći svoj put."

U ovoj godini Đoković je nastupio na svega dva turnira zbog toga što je odbio da se vakciniše se protiv koronavirusa, što ga je koštalo i nastupa na Australijan Openu.

Iako to komplikuje planiranje treninga i nastupa, Ivanišević je pun razumijevanja za Novakovu odluku.

"To je njegov život i on odlučuje, a ja to poštujem. Zapravo, volim ga još više zbog toga što je ostao dosljedan, iako je postajala opasnost da će mu to uništiti karijeru. On je jedini koji nije odustao od svojih uvjerenja i ja ga zbog toga još više poštujem."

Naredni turnir na kojem Đoković igra je Srbija open koji kreće 18. aprila.

Bonus video: