Stefanos Cicipas odbranio titulu u Monte Karlu

Davidovič Fokina - Cicipas 3:6, 6:7

10585 pregleda 0 komentar(a)
Cicipas, Foto: Reuters
Cicipas, Foto: Reuters

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je Masters u Monte Karlu!

Cicipas je danas savladao Španca Alehandra Davidoviča Fokinu 6:3, 7:6 i odbranio titulu osvojenu prošle godine.

Dva različita seta viđena su danas u Monaku - u prvom je Cicipas bio dominantan, dok je u drugom bilo više borbe i neizvjesnosti.

Davidovič Fokina je najprijatnije iznenađenje ovogodišnjeg turnira, a dobro je startovao i u finalu. Vezao je dva gema, napravio brejk i poveo 2:1.

I kada se činilo da nas čeka velika borba Španac je odjednom stao, a velikih problema u prvom setu imao je sa bekhendom. Cicipas je odmah vratio brejk, izjednačio, a u 8. gemu stigao do još jednog brejka, potom i vođstva u setovima.

Kako je Davidovič Fokina igrao u prvom setu svjedoči podatak da je u prva tri gema osvojio osam poena, a onda u narednih šest svega dva, oba u osmom gemu.

Davidovič Fokina je prespavao i početak drugog seta - Cicipas je poveo 2:0, djelovalo je da će lagano privesti meč kraju, ali je Španac uz podršku navijača uspio da se vrati i izjednači.

U tim momentima teniseri su bili sigurni, servis gemove osvajali prilično lako, da bi u finišu viđena prava drama. U devetom gemu su prvi put igrali na razliku - Cicipas je imao tri brejk lopte, iskoristio je treću, poveo 5:4, a potom u narednom gemu servirao za titulu. Davidovič Fokina je odgovorio, vratio brejk, unio neizvjesnost u meč, ali do preokreta nije stigao, pa je Cicipas poslije taj-brejka u drugom setu stigao do titule.

Grk je u karijeri osvojio dva Mastersa, oba u Monte Karlu.

Bonus video: