Vimbldon izbacuje ruske i bjeloruske tenisere

„Ne možemo da uradimo ništa. Smatram takvu odluku pogrešnom, ali tu se ništa ne može promijeniti, naša federacija je već uradila sve što je bilo u njenoj moći”, rekao je predsjednik Teniskog saveza Rusije Šamil Tarpiščev za „Sport ekspres”

1879 pregleda 4 komentar(a)
Neće igrati u Londonu: Danil Medvedev, Foto: Reuters
Neće igrati u Londonu: Danil Medvedev, Foto: Reuters

Zvaničnici najvećeg teniskog turnira, Vimbldona, planiraju da zabrane nastup teniserima iz Rusije i Bjelorusije na ovogodišnjem turniru.

Kako prenosi „Njujork tajms”, Vimbldon će postati prvi teniski turnir koji je ograničio nastup pojedinačnih ruskih i bjeloruskih sportista zbog invazije Rusije na Ukrajinu, koji podržava Bjelorusija.

Ovo su navodno potvrdili visoki zvaničnici turnira koji su željeli da ostanu anonimni, jer im nije dozvoljeno da pričaju u ime Ol Ingland Klaba.

Ova odluka bi isključila drugo reketa svijeta Danila Medvedeva, osmog Andreja Rubljova, četvrtu na WTA listi, Bjeloruskinju Arinu Sabaljenku, njenu sunarodnicu Viktoriju Azarenku, 15. igračicu svijeta Anastasiju Pavljučenkovu...

„Ne možemo da uradimo ništa. Smatram takvu odluku pogrešnom, ali tu se ništa ne može promijeniti, naša federacija je već uradila sve što je bilo u njenoj moći. Ne želim da pričam o ovoj temi, sve što kažem, može samo da ide na štetu sportista. Poslije mojih reči moglo bi da im bude samo gore. Radimo na ovoj situaciji, to je sve što mogu da kažem”, rekao je predsjednik Teniskog saveza Rusije Šamil Tarpiščev za „Sport ekspres”.

Bonus video: