Marej ipak igra na šljaci: Britanac dobio pozivnicu za Masters u Madridu

Marej (34) je u februaru najavio da ove sezone namjerava da preskoči turnire na šljaci, jer su posljednjih godina loše uticali na njegovo zdravstveno stanje

3338 pregleda 0 komentar(a)
Marej, Foto: Shutterstock
Marej, Foto: Shutterstock

Britanski teniser Endi Marej odlučio je da ove sezone ipak igra na šljaci, nakon što je danas dobio pozivnicu za glavni žrijeb Mastersa u Madridu.

Marej (34) je u februaru najavio da ove sezone namjerava da preskoči turnire na šljaci, jer su posljednjih godina loše uticali na njegovo zdravstveno stanje.

Trostruki osvajač grend slem titula i nekadašnji prvi teniser svijeta, trenutno zauzima 83. mjesto na ATP listi.

Britanac je po treći put u karijeri odlučio da sarađuje sa Čehom Ivanom Lendlom, koji je ponovo u ulozi glavnog trenera.

Poslije nastupa na turniru u Majamiju i poraza u drugom kolu od Rusa Danila Medvedeva, Marej je ostao na Floridi gdje je trenirao sa Lendlom. Dio priprema su obavili i na šljaci.

Još nije izgledno da će Marej igrati na drugom ovogodišnjem grend slemu, Rolan Garosu (od 22. maja do 5. juna), na kojem je bio finalista 2016. godine, prenijela je Hina.

Kako je najavljeno, Britanac treba da se posveti pripremama za dio sezone na travnatoj podlozi.

Masters u Madridu se održava od 1. do 8. maja, a moguće je da će Marej igrati i na Mastersu u Rimu, koji je na rasporedu od 8. do 15. maja.

Bonus video: