Đoković: Ne osjećam se dobro, to jeste zabrinjavajuće

Oporavak očigledno traje duže nego što sam očekivao", kaže prvi teniser svijeta

16608 pregleda 14 komentar(a)
Foto: BETAPHOTO
Foto: BETAPHOTO

Novak Đoković je izgubio od Andreja Rubljova u finalu Srbija opena, čak je i dozvolio da u trećem setu bude 6:0...

Bilo je očigledno da nema snage, da mu fali energije..., to je Rus znao da iskoristi.

"Moram da se koncentrišem na ono što je pozitivno. Nestalo mi je snage u trećem setu, nisam mogao da pružim jači otpor. Andrej je sa razlogom među najboljim teniserima svijeta", rekao je Đoković.

Pričao je i o problemima koje je imao prethodnih sedmica.

"Mogao sam da izgubim i u prvom meču ovdje. Drago mi je što sam pobijedio u tri meča, to će mi značiti za nastavak sezone. Kraj drugog i trećeg seta..., osjećao sam se kao u Monte Karlu, da budem iskren. Ne znam da li je do bolesti koju sam imao prije nekoliko sedmica. Nadam se da ću do Pariza biti spreman da igram na tri dobijena seta", istakao je Đoković i dodao:

"Nikada se nisam osjećao kao prije Monte Karla, možda samo još u ranoj fazi karijere. Zato i mislim da ima veze sa tom bolešću. Bilo je teško, oporavak očigledno traje duže nego što sam očekivao".

Na pitanje novinara, o kojoj je bolesti riječ, poručio je:

"Nije bio kovid, ali ne želim da ulazim u detalje, nije to neophodno. Značajno mi je to uticalo na metabolizam nekoliko sedmica. Radovao sam se Monte Karlu, ali nisam mogao da se spremim. Ipak, gledam pozitivno, ide dobro, ali jeste malo zabrinjavajuće što se tako osjećam na terenu. Radim stvari koje sam oduvijek radio, smatram sebe jednim od najspremnijih na turu. Nadam se da će biti bolje iz nedjelje u nedjelju", zaključio je prvi teniser svijeta.

Bonus video: