Budvanin Đurić na juniorskom Rolan Garosu

Đurić, 17-godišnji Budvanin, izborio je plasman na Rolan Garos u juniorskom rangu, na osnovu plasmana na ITF listi, na kojoj zauzima 59. mjesto na svijetu

6022 pregleda 13 komentar(a)
Đurić (lijevo) i Dodig nakon finala u Slovačkoj, Foto: THS
Đurić (lijevo) i Dodig nakon finala u Slovačkoj, Foto: THS

Nakon Miloša Raonića, koji je 2008. igrao na tri juniorska Grend slema (Australijan open, Rolan Garos, Vimbldon), ove godine će Branko Đurić postati drugi teniser rođen u Crnoj Gori koji će nastupiti na jednom od četiri najveća turnira, u konkurenciji igrača do 18 godina.

Đurić, 17-godišnji Budvanin, izborio je plasman na Rolan Garos u juniorskom rangu, na osnovu plasmana na ITF listi, na kojoj zauzima 59. mjesto na svijetu.

Raonić je rođeni Podgoričanin, ali se sa porodicom rano preselio u Kanadu, gdje je teniski sazrio i odrastao, a u jednom periodu bio i treći igrač svijeta, finalista Vimbldona.

Na juniorskim Grend slemovima igrala je Danka Kovinić, koja je svojevremeno bila peta juniorka svijeta, igrala u četvrtfinalu Australijan opena, pobjeđivala na Vimbldonu, US openu i Rolan Garosu.

Đurić je rođen u Budvi, prije četiri godine se preselio u Beograd, nastupa pod zastavom Srbije. Član je teniske akademije čuvenog austrijskog trenera Gintera Bresnika, čovjeka koji je otkrio Dominika Tima, vodio i Borisa Bekera, a u karijeri trenirao 27 igrača koji su bili među 100 najboljih na svijetu.

Ima tri ITF juniorske titule, a u posljednje dvije sedmice igrao je polufinale turnira u Italiji i finale u Slovačkoj, u kome je poražen od hrvatskog talenta Mateja Dodiga.

To su bili turniri 2. kategorije za igrače do 18 godina.

Bonus video: