Đoković dobio Monfisa i obezbijedio novu sedmicu na vrhu ATP liste

Prvi reket svijeta je pobjedom nad Francuzom Monfisom u drugoj rundi Mastersa u Madridu obezbijedio vrh i u narednom ažuriranju ATP rejtinga u ponedjeljak

6783 pregleda 12 komentar(a)
Odigrao na nivou broja jedan, Foto: REUTERS
Odigrao na nivou broja jedan, Foto: REUTERS

Iako ulog nije bio samo prolazak u osminu finala Mastersa u Madridu već i prvo mjesto koje bi od ponedjeljka izgubio porazom, najbolji teniser svijeta Novak Đoković je sa lakoćom izdržao pritisak i savladao Francuza Gaela Monfisa - 2:0 (6:3, 6:2)

Tradicionalno jedan od najugodnijih rivala Đokoviću, Monfis, izgubio je 20. u isto toliko međusobnih duela (18 zvaničnih), ako se ne računa Masters u Parizu prošle godine u kojem je Monfis predao meč osmine finala bez izlaska na teren

U šestom gemu Đoković je iskoristio prvu i jedinu brejk loptu, prethodno je neutralisao tri na svom servisu, i rutinski je potom priveo set kraju.

U drugom setu Đoković je brejk napravio u trećem gemu, uz nekoliko spektakularnih poena i velike borbe uspio je da potvrdi brejk u narenom gemu.

Đoković je do kraja seta napravio još jedan brejk, a kada je servirao za pobjedu spektakularno je spasao i petu brejk loptu, a potom je sa dva sjajna poena završio meč za sat i 26 minuta.

Naredni rival Đokoviću će biti pobjednik meča Endi Marej - Denis Šapovalov.

Bonus video: