Kao nekad, Đoković: Marej je inspiracija; Marej: On je broj jedan, a ja imam vještački kuk

Nekada veliki rivali, članovi velike četvorke, sastaće se u trećem kolu madridskog Mastersa, nakon što je Marej kasno sinoć pobijedio Denisa Šapovalova, a Đoković ranije bio bolji od Gaela Monfisa

3934 pregleda 5 komentar(a)
Endi Marej, Foto: Reuters
Endi Marej, Foto: Reuters

Biće kao nekad u četvrtak u Madridu - poslije pet godina jedan naspram drugog na teniskom terenu naći će se Novak Đoković i Endi Marej.

Nekada veliki rivali, članovi velike četvorke, sastaće se u trećem kolu madridskog Mastersa, nakon što je Marej kasno sinoć pobijedio Denisa Šapovalova, a Đoković ranije bio bolji od Gaela Monfisa.

Marej je dugo odsutan sa najveće pozornice zbog velikih problema sa povredama i operacijom kuka, ali ne odustaje.

Đoković kaže da igra sve bolje.

„Pogledao sam nekoliko njegovih mečeva, zapravo sam pogledao dio duela iz prvog kola sa Dominikom Timom. Dobro se kreće, igra sve bolje. To je fantastično vidjeti, pošto je on važan igrač za naš sport“, rekao je Đoković i dodao:

„Ostavio je trag u istoriji našeg sporta, osvojio je tri Grend slem titule, zlatne medalje na Olimpijskim igrama i bio je broj jedan na svijetu. On je jedno od najvažnijih imena koje imamo i odlično je što se i dalje takmiči na najvišem nivou“, rekao je Đoković za Sportklub.

„Impresivno je što je i dalje tu, s obzirom na operaciju i na sve što ga je pratilo prethodnih godina. Njegova upornost i borbeni duh su prava inspiracija“.

Marej je prije meča dao zanimljivo poređenje.

"Mnogo mi je drago što igram opet protiv njega, imali smo sjajne duele u prošlosti. Šanse? On je broj jedan, a ja imam vještački kuk", kazao je Marej.

Biće to prvi duel Đokovića i Marija još od Dohe 2017. godine, a Novak u međusobnom skoru vodi sa 25-11.

Bonus video: