Alkaras: Ne znam šta je presudilo; Đoković: Karlos igra hrabro, impresivan je

„Mislim da sam na dobrom putu”, poručio je Novak Đoković

18673 pregleda 12 komentar(a)
Foto: REUTERS/Isabel Infantes
Foto: REUTERS/Isabel Infantes

Spektakularan meč odigrali su Karlos Alkaras i Novak Đoković u polufinalu Mastersa u Madridu.

Nakon tri sata i 35 minuta, mladi Španac je slavio 6:7, 7:5, 7:6, prvi put u karijeri savladao svjetskog broja 1 i najavio da će on biti na toj poziciji u budućnosti...

„Iskreno, ne znam u čemu je bila razlika između nas. Bio je blizu, imao je šansu za brejk krajem 2. seta. Novak je bio tako blizu i u taj-brejku. Obojica smo odigrali nevjerovatan meč, iskreno ne znam šta je presudilo”, rekao je 19-godišnji Španac.

Alkarasu je ovo bila 27. pobjeda u 30 mečeva, 16. u posljednjih 17. Ujedno, i šesta ove godine nad igračima iz Top 10.

„Pobjede nad Nadalom i Đokovićem mi daju mnogo samopouzdanja, osjećam sve to pred finale. Odigrao sam dobar meč, a što se tiče ostatka sezone, nadam se da ću i dalje igrati protiv najboljih i pobjeđivati ih. To me puni novom energijom”, dodao je momak iz Mursije.

U Majamiju je osvojio prvi Masters, nada se tome i pred svojom publikom.

„Nema granica, pokušavam da se oporavim, da budem dobar na svakom turniru, da budem uz najbolje. Ući ću u finale kao što sam u Majamiju, srećan sam zbog tog drugog masters finala”, zaključio je Alkaras.

Novak Đoković nije imao razloga za očajavanje, jer je odigrao ubjedljivo najbolji meč u 2022. godini.

„Bio je ovo fantastičan meč. Razočaran sam što nisam došao do brejka. da sam iskoristio prednost nekih brejk lopti, sve bi bilo drugačije. Mislim da sam svakako igrao najbolje od početka godine. Kada se razočaranje zbog poraza povuče, vidjeću pozitivne strane ovog meča”, poručio je srpski as.

Priznao je da je 16 godina mlađi teniser iz zadao mnogo muka.

„Imao sam problem da kontrolišem njegove lopte, očigledno i zbog nadmorske visine, bile su brže, zaista je bilo teško. Takođe, imao sam problem i sa bekhendom, nisam mogao da se pozicioniram kako sam htio i to mu je dalo mnogo lakih poena. Mentalno se dobro držao, za nekog njegovih godina, da igra tako zrelo i hrabro, to je impresivno. Zaslužio je da pobijedi”.

Slijedi mu put u Rim, što će mu biti posljednja provjera za Rolan Garos.

„Mislim da sam na dobrom putu”, zaključio je Đoković.

Bonus video: