Nadal: Ja sam kao stari, a Alkaras kao novi, moćni automobil

"Moje tijelo je kao stari automobil, oldtajmer. Teže ide da se oporavi, da vrati brzinu, pokrete... Karlos (Alkaras) je, s druge strane, kao novi, moćni auto. Razlika je u godinama”, kazao je Rafa

3143 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Rafael Nadal je stigao u Rim da se bori za 11. titulu na Mastersu, prvi put izašao pred novinare i pričao više o Karlosu Alkarasu, svjetskoj teniskoj senzaciji.

Alkaras je prije četiri dana pobijedio Nadala u Madridu, zatim Đokovića, pa Zvereva u finalu, probio se na šesto mjesto ATP liste i postao tinejdžer u fokusu.

“Uopšte nisam iznenađen”, rekao je Nadal.

“Već je osvojao Majami, Barselonu i Rio. Srećan sam zbog njega, a srećan sam jer imamo mladog španskog igrača velike budućnosti”.

I Nadal je počeo da pobjeđuje rano, Rolan Garos je osvojio sa nepunih 20.

Naučio je da kako da kontroliše pritisak, pažnju i medije.

„Moram da kažem da sam uvijek imao sreće, jer su me mediji i navijači uvijek tretirali veoma dobro. Vjerujem da će i njega. Normalno je to. Mlad je, dobar je momak i novo je lice, tako da je normalno da svi budu pažljivi prema njegovoj karijeri”, kazao je Nadal.

Oporavak od povrede koju je dobio u Indijan Velsu (naprsnuće rebra) teče dobro, kazao je Španac.

“Kada staneš usred sezone teže je da se vratiš nego kad se to dogodi na početku. Treba mi još malo vremena da se oporavim, ali Madrid nije bilo loše iskustvo. Rim je mjesto koje volim, za koje me vežu sjajne uspomene, pa ću se potruditi da dam sve od sebe".

Rafa je, ipak, svjestan da i godine čine svoje.

"Moje tijelo je kao stari automobil. Teže ide proces oporavka, da se vrati brzina, pokreti... Karlos (Alkaras) je, s druge strane, kao novi, moćni auto. Razlika je u godinama”, kazao je Rafa.

Ipak, tradicionalno – Đoković i on su prvi favoriti na Rolan Garosu.

“Tenis je važniji od mene i Novaka, ima mnogo igrača koji mogu da naprave razliku i osvoje titule. Godinama je izgledalo da je turnir bio rezervisan samo za tri-četiri igrača, sad je drugačije. I lijepo je što su svi najbolji na terenu, nova generacija brzo dolazi. Igraće se tenis i nakon nas“, zaključio je.

Bonus video: