Nole u ekskluzivnom klubu: Hiljadita pobjeda u karijeri

Novak Đoković pobijedio Kaspera Ruda (6:4, 6:3) i plasirao se u finale mastersa u Rimu, u kojem će se sjutra sastati sa Stefanosom Cicipasom

26645 pregleda 33 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kada odigra posljednji poen u karijeri, Novak Đoković će znati da li je uradio dovoljno da bude proglašen za najboljeg tenisera svih vremena, jer će do tada biti jasno hoće li imati više grend slem titula od sadašnjeg rekordera Rafaela Nadala.

Ali, već je postao član ekskluzivnog kluba, u kojem je do sinoć bilo samo četvoro tenisera i dvije teniserke - u polufinalu Mastersa u Rimu je savladao Kaspera Ruda 6:4, 6:3 i upisao hiljaditu pobjedu u karijeri.

Četvorocifren broj trijumfa do sada su imali samo Džimi Konors (1.274), Rodžer Federer (1.251), Ivan Lendl (1.068) i Nadal (1.051), te Martina Navratilova (1.442) i Kris Evert (1.309).

Đoković je diktorirao ritam meča protiv Ruda od početka do kraja, savladavši ga treći put bez izgubljenog seta.

Sjajno je počeo meč, poveo 5:1 uz dva brejka, potom se malo uspavao, Norvežanin je prišao na 5:4, ali je Đoković odservirao za prvi set.

U drugom, bilo je ujednačeno do 3:3, kada je Beograđanin napravio brejk, a onda još jedan za 6:3.

Za 38. titulu na mastersima, kojom bi drugoplasiranom Nadalu (36) pobjegao na dva pohara, Nole će se sjutra boriti sa Stefanosom Cicipasom.

Grk je savladao Aleksandera Zvereva 4:6, 6:3, 6:3 i revanširao mu se za poraz sedam dana ranije u polufinalu Mastersa u Madridu.

Srpski as vodi 6:2 u međusobnim mečevima, a dobio je posljednjih pet duela, uključujući i prošlogodišnje finale Rolan Garosa, iako je gubio 2:0 u setovima.

Bonus video: