Milan Ristov stigao do finala u Skoplju, Iva Lakić stala u polufinalu

Nakon četiri pobjede, 16-godišnji Ristov je u finalu u tri seta poražen od prvog nosioca iz Srbije, Ognjena Milića - 3:6, 6:4, 4:6

1563 pregleda 0 komentar(a)
Milan Ristov (lijevo) sa utješnim trofejem, Foto: Privatna arhiva
Milan Ristov (lijevo) sa utješnim trofejem, Foto: Privatna arhiva

Teniser podgoričke akademije Eminent Milan Ristov izgubio je u finalu, dok je njegova klupska drugarica Iva Lakić zaustavljena u polufinalu ITF turnira u Skoplju.

Nakon četiri pobjede, 16-godišnji Ristov je u finalu u tri seta poražen od prvog nosioca iz Srbije, Ognjena Milića - 3:6, 6:4, 4:6.

Bio je to turnir pete kategorije do 18 godina, a Ristov je igrao u prvom finalu, nakon što je na prethodnom u Nišu izgubio u četvrtfinalu.

Lakićeva je u Skoplju na turniru četvrte kategorije eliminisana u polufinalu, a sedmicu ranije je osvojila u glavnom gradu Sjeverne Makedonije osvojila ITF turnir iste kategorije.

Ona ima tek 14 godina i uz Ristova je najtalentovanija takmičarka Eminenta.

„Ispustio sam šanse u neizvjesnom meču, ali ipak je to bilo moje prvo ITF finale. Iskustvo sa ovih turnira pomoći će u nadmetanju na turniru četvrte kategorije, kojem je za sedmicu domaćin moja akademija Eminent. Želim i da zahvalim Srednjoj ekonomskoj školi ‘Mirko Vešović’ i razrednoj Ankici Đurišić na podršci i razumijevanju”, kazao je Ristov, učenik drugog razreda.

Bonus video: