Đoković pred Rolan Garos: Probaću da ponovim prošlu godinu

"Cilj je da budem na vrhuncu u pravom trenutku. Slemovi bude motivaciju i emocije u igračima, zato niko ne smije da se potcijeni", kazao je Đoković

5775 pregleda 14 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Novak Đoković i Rafael Nadal bi mogli da se sastanu u četvrtfinalu Rolan Garosa već u četvrtfinalu.

Dakle, jasno je da od novog blokbastera u okršaju za trofej neće biti ništa... Makar jedan od velikana mora da otpadne mnogo ranije.

"Pogledao sam žrijeb. Svaki igrač to radi, možeš samo da se skoncentrišeš na sljedeći izazov. Bitno je da počnem turnir na pravi način protiv Nišioke", rekao je Đoković.

Ko su favoriti?

"Kada razgovaramo o favoritima, Nadal mora da bude na vrhu zbog skora, pogotovo na ovom turniru. Alkaras je glavna priča posljednjih nekoliko mjeseci, postiže fenomenalne rezultate i napravio je veliki iskorak. Osjećam da sam kandidat za titulu", istakao je Đoković i dodao:

"Branilac sam titule, prođe me jeza kada se sjetim scena iz prošle godine. Probaću to da ponovim, ali ovo je nova godina. Cilj je da budem na vrhuncu u pravom trenutku. Slemovi bude motivaciju i emocije u igračima, zato niko ne smije da se potcijeni".

Đoković je za vikend osvojio masters u Rimu.

"Šljaka je najzahtjevnija podloga s nekoliko aspekata. U Rimu sam se dobro osjećao, pronašao sam formu u pravo vrijeme. Neki drugi igrači se možda prirodnije osjećaju na šljaci, treba im manje vremena da se prilagode", poručio je Đoković.

Rolan Garos počinje u nedjelju, kada Đokovića i čeka duel sa Nišiokom.

Bonus video: