Sfjontek u punoj brzini, novo razočaranje Naomi Osake

Poljakinja je ovim trijumfom produžila svoju pobjedničku seriju na 29 mečeva, što je najduži niz bez poraza u ženskom tenisu otkako je Serena Vilijams ostvarila 34 uzastopne pobjede u 2013. godini

7096 pregleda 4 komentar(a)
Sfjontek, Foto: Reuters
Sfjontek, Foto: Reuters

Najbolja teniserka svijeta, Poljakinja Iga Sfjontek plasirala se danas u drugo kolo Rolan Garosa, pošto je lako pobijedila Ukrajinku Lesju Curenko sa 6:2, 6:0.

Sfjontek je u oba seta po tri puta oduzimala servis protivnici i poslije manje od sat igre obezbijedila plasman u drugo kolo u kojem će igrati protiv bolje iz meča Alison Riske - Dajana Jastremska.

Poljakinja je ovim trijumfom produžila svoju pobjedničku seriju na 29 mečeva, što je najduži niz bez poraza u ženskom tenisu otkako je Serena Vilijams ostvarila 34 uzastopne pobjede u 2013. godini.

Bivša najbolja teniserka svijeta, Japanka Naomi Osaka završila je učešće na Rolan Garosu već u prvom kolu, pošto je izgubila od Amerikanke Amande Anisimove sa 7:5, 6:4.

Trenutno 38. teniserka svijeta je od deset bolje rangirane na WTA listi izgubila poslije sat i po igre.

Anisimova će u drugoj rundi igrati protiv Hrvatice Done Vekić, 100. igračice sveta.

Plasman u drugo kolo obezbedila je Čehinja Petra Kvitova koja je bila bolja od Mađarice Ane Bondar sa 7:6, 6:1, kao i Njemica Andrea Petković pošto je slavila protiv Francuskinje Osean Dodin sa 6:4, 6:2.

Bonus video: