Kovinić nakon preokreta eliminisala Samsonovu i plasirala se u 2. kolo Rolan Garosa

Kovinić pobijedila Ruskinju Ljudmilu Samsonovu - 2:6, 6:2, 6:1

14692 pregleda 19 komentar(a)
Kovinić, Foto: ITF
Kovinić, Foto: ITF

Nakon preokreta i tri odigrana seta, crnogorska teniserka Danka Kovinić plasirala se u drugo kolo Rolan Garosa!

Danka je danas poslije skoro dva sata borbe eliminisala 27. teniserku na WTA listi, Ljudmilu Samsonovu - 2:1 (2:6, 6:2, 6:1).

Kovinić je izjednačila prošlogodišnji rezultat kada je stigla do druge runde turnira u Parizu. Tada je u prvom kolu savladala Francuskinju, Klaru Burel, a u drugom kolu je izgubila od Paule Badose.

A danas je početak bio loš. Danka je povela 1:0, potom je Samsonova osvojila pet gemova zaredom i lako riješila prvi set u svoju korist.

U prvom setu Kovinić je imala čak 19 neiznuđenih grešaka, ali se od drugog seta situacija promijenila za 180 stepeni - Danka je u četvrtom gemu napravila brejk, u narednom spasila dvije brejk lopte, potom u osmom gemu još jednom oduzela servis protivnici, osvojila drugi set i izjednačila.

I u trećem, odlučujućem, setu Danka je bila odlična - Samsonova je prva stigla do brejka, povela 1:0, a onda je Kovinić vezala šest gemova i plasirala se u naredno kolo.

Kovinić će u narednom kolu igrati protiv bolje iz meča u kojem se sastaju Ana Karolina Šmidlova i Kristina Kučova. Danka ima priliku da ponovi rezultat sa ovogodišnjeg Australijan opena kada se prvi put u karijeri plasirala u treće kolo grend slema.

Bonus video: