Đoković: Zadovoljan sam, došao sam u dobroj formi

Đoković savladao sinoć Nišioku 3:0 i plasirao se u 2. kolo Rolan Garosa

5294 pregleda 3 komentar(a)
Đoković, Foto: Reuters
Đoković, Foto: Reuters

Najbolji teniser svijeta, Novak Đoković sinoć je stigao do prve pobjede na grend slem turnirama u 2022. godini - u prvom kolu Rolan Garosa Đoković je ubjedljivo (6:3. 6:1, 6:0) savladao Japanca Jošihita Nišioku.

Đoković je u januaru deportovan iz Australije, nije branio titulu u Melburnu, ali je tu priliku dobio u Parizu. Nakon osvajanja Mastersa u Rimu, početak u glavnom gradu Francuske bio je odličan.

"Zadovoljan sam kako je protekao prvi meč. Bilo je teško na početku, dok sam se adaptirao na njega. On je veoma brz, jedan od najbržih na Turu. Uslovi su bili spori, lopta je sporo odskakala, tako da je prvi set bio veoma izjednačen. U drugom i trećem setu više sam ulazio u udarac, lakše sam udarao lopticu. Ali inače nijesam očekivao da budem na najvišem nivou, tako da moram da budem zadovoljan prvim mečom", rekao je sinoć Đoković.

Đoković mjesecima ističe da mu je cilj odbrana krune na Rolan Garosu.

"Nijesam osjetio neku uznemirenost. Došao sam u dobroj formi. Rolan Garos je jedan od mojih omiljenih turnira. Još su mi svježa sjećanja od prošle godine tako da je bilo lijepo da se vratim ponovo", dodao je Đoković.

Bonus video: