Rolan Garos: Danski tinejdžer nastavio sa sjajnim partijama i eliminisao Šapovalova

Holger Rune nakon tri seta pobijedio Šapovalova - 6:3, 6:1, 7:6

4718 pregleda 2 komentar(a)
Rune, Foto: Shutterstock
Rune, Foto: Shutterstock

Holger Rune nastavlja sa sjajnim izdanjima na šljaci ove sezone - 19-godišnji danski teniser danas je savladao Denisa Šapovalova 3:0 (6:3, 6:1, 7:6), upisao prvu pobjedu u karijeri na grend slem turnirima i plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa.

Rune je juniorski osvajač Rolan Garosa, a titulu je osvojio prije tri godine.

Šapovalov, koji je nedavno pobijedio Rafaela Nadala na Mastersu u Rimu, izgledao je nezainteresovano na terenu. Odigrao je loš meč, imao 65 odsto osvojenih poena poslije prvog servisa (Rune je imao 76 odsto) i čak 53 neiznuđene greške.

Rune je u prvom i drugom setu po dva puta pravio brejk i lagano došao do prednosti od 2:0. Najviše neizvjesnosti viđeno je u trećem setu - Rune je u 9. gemu napravio brejk, potom servirao za pobjedu, ali je Šapovalov uzvratio, izjednačio, pa je treći set otišao u taj-brejk, u kojem je bolji bio danski teniser.

Holger Rune je ove godine, tačnije 17. januara, prvi put ušao u top 100 na ATP listi i postao je najmlađi teniser nakon Karlosa Alkarasa u tom društvu.

Na Australijan openu je eliminisan u prvom kolu od Kvona (3:2), igrao je u Indijan Velsu i Majamiju, a eksplodirao je na turniru u Minhenu. Tu je osvojio prvu titulu u karijeri (Botik van de Zandšulp mu je predao meč u finalu), a na putu do pehara eliminisao je Aleksandera Zvereva (6:3, 6:2) i upisao prvu pobjedu u karijeri nad teniserom iz top 10.

Poslije tog trijumfa uslijedio je skok na ATP listi, pa je Danac prvi put u karijeri bio među 50 najboljih tenisera. Trenutno je na 40. mjestu.

Prije Rolan Garosa učestvovao je na turniru u Lionu, gdje je u polufinalu izgubio od Kamerona Norija.

Bonus video: