Cicipas preživio četiri set lopte debitanta na grend slem turnirima, Čeha Kolara i slavio nakon četiri sata

Debitant na grend slemovima Čeh Zdenek Kolar je primorao Grka da odigra čak tri taj-breka da bi slavio sa 3:1 - 6:3, 7:6, 6:7, 7:6.

4891 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Favorit donjeg dijela kostura na Rolan Garosu i prošlogodišnji finalista Stefanos Ciciopas je uspio da prođe "pakao" i plasira se u treći krug.

Njegov rival, debitant na grend slemovima Čeh Zdenek Kolar je primorao Grka da odigra čak tri taj-breka da bi slavio sa 3:1 - 6:3, 7:6, 6:7, 7:6.

Meč je trajao čak devet minuta preko četiri sata a 134. igrač svijeta je imao čak četiri vezane set lopte u trećem taj-breku da meč odvede u peti set, protiv četvrtog igrača svijeta Cicipasa!

Rival Cicipasu u trećem kolu biće Šveđanin Mikael Imer, 95. igrač, koji je u četiri seta dobio Britanca Danijela Evansa.

U trećoj rundi je i Italijan Janik Siner a 11. kosturaš je bio bolji u četiri seta od Španca Roberta Karbaljesa - Baene. Siner će igrati sa Mekenzijem Mekdonaldom koji je u tri seta iznenadio 22. favorita Nikoloza Basilašvilija.

I sedmom nosiocu Rusu Andreju Rubljovu su trebala četiri seta da nadigra Argentinca Federika Delbonisa i igraće sa Čileancem Kristijanom Garinom. Čileancu je takođe trebalo četiri seta protiv Bjelorusa Ilje Ivaške.

Bonus video: