Danka Kovinić se raduje duelu sa prvom igračicom svijeta: Vjerujem u sebe i svoju igru

Kovinić je do 3. kola došla preko Ljudmile Samsonove i Ane Karoline Šmidlove, ove godine ima pobjede i nad Emom Radukanu (Australijan open) i Karolinom Pliškovom (Indijan Vels), prvi put je u karijeri preskočila dvije prepreke na najvećim turnirima, i u Melburnu i sada u Parizu

5057 pregleda 4 komentar(a)
Kovinić na meču sa Šmidlovom, Foto: AP Photo/Thibault Camus
Kovinić na meču sa Šmidlovom, Foto: AP Photo/Thibault Camus

Nakon još jednog uspjeha na Grend slem turnirima, plasmana u 3. kolo Rolan Garosa, Danku Kovinić u subotu čeka izazov karijere - duel sa djevojkom koja mijenja istoriju i nagovještava dominaciju kakva odavno nije viđena u sportu.

Danku, vjerovatno na centralnom terenu Pariza, očekuje duel sa Igom Sfjontek, prvom igračicom svijeta, koja je u seriji od 30 uzastopnih pobjeda.

Posljednju je ostvarila juče, prepustivši samo dva gema Alison Riske, uz konstataciju da Poljakinja igra "neku svoju igru", potpuno drugačiju i moćniju od svih, uz forhend kakav teniski svijet odavno nije vidio.

„Radujem se, volim da igram protiv jakih igračica. Željela sam treće kolo i duel sa njom. Iako će mi biti teže, imaću i to iskustvo u svojoj karijeri“, kazala je Kovinić za Sportfem.

Kovinić je do 3. kola došla preko Ljudmile Samsonove i Ane Karoline Šmidlove, ove godine ima pobjede i nad Emom Radukanu (Australijan open) i Karolinom Pliškovom (Indijan Vels), prvi put je u karijeri preskočila dvije prepreke na najvećim turnirima, i u Melburnu i sada u Parizu.

Protiv Poljakinje definitivno nema šta da izgubi...

„Kada pričam o tome zašto sam ove godine bolja nego ranije na najvećim turnirima, mogu da kažem da sigurno imam više vjere u sebe i da se osjećam bolje na terenu. Vjerujem u ono što treba da radim u igri i u toku meča, pridržavam se toga“, kazala je Danka.

Podsjeća da je i prošle godine imala dobre rezultate u prvom dijelu sezone, a u drugom dosta problema sa povredama, zbog kojih je preskočila Vimbldon, Olimpijske igre…

„Od prošle godine igram dobro, ali, nažalost, bilo je pehova i zato se nije završila kao što sam očekivala. Sada na većim turnirima, Grend slemovima, pa u Indijan Velsu, imam lijepe pobjede“, zaključila je crnogorska teniserka.

Bonus video: