tenis

Milion dolara da pokažu ko je bolji: Tomić izaziva, Kirjos provocira

Kirjos je ove nedjelje Tomića nazvao "najomraženijim sportistom Australije", nakon što je njegov bivši Dejvis kup saigrač rekao da ima bolje rezultate u karijeri

2683 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Australijski teniser Bernard Tomić pozvao je danas svog sunarodnika Nika Kirjosa da uloži milion dolara za teniski meč, koji bi pokazao ko je bolji igrač.

Dvojica tenisera su nekada bili prijatelji, ali su posljednjih godina počeli da se sva]aju.

Kirjos je ove nedjelje Tomića nazvao "najomraženijim sportistom Australije", nakon što je njegov bivši Dejvis kup saigrač rekao da ima bolje rezultate u karijeri.

Kirijos je na poziv Tomića odgovorio da ima pametnija posla.

Tomić, koji je bio 17. teniser svijeta prije šest godina, sada se nalazi na 418. poziciji i uglavnom igra na čelendžerima.

"Ja ću uložiti milion, i ti milion, pa da vidimo ko je bolji igrač. Neka javnost vidi ko je najbolji jednom zauvijek. Lako sam te pobijedio prije i uradiću to ponovo. Plus igraćemo na travi da nemaš izgovor", rekao je Tomić za lokalne novine.

Jedini put njih dvojica su se sastala 2019. godine na egzibicionom turniru u Melburnu, kada je Tomić pobijedio rezultatom 6:3, 6:4.

Kontroverzni Kirjos, 76. igrač svijeta, rekao je da bi bio srećan da igra protiv Tomića, ali samo na ATP turu, gdje se nikada nisu sastali.

"Razumijem da si trenutno na nivou fjučersa i čelendžera, ali ako želiš da igraš sa mnom i raščistiš stvari, vrati se u sportski vrh. Tu sam ne idem nigdje. Čekaću te... i ako budeš u stanju da igraš pristojan tenis, pokazaćeš da nema potrebe da ideš po medijima, da koristiš moje ime kako bi ponovo bio relevantan", dodao je Kirjos.

Ni Tomić ni Kirjos ne učestvuju na Rolan Garosu, ali se obojica nadaju nastupu na Vimbldonu krajem juna.