Đoković: Volio bih da se vratim u Australiju, ne zamjeram nikome ništa

Na pres konferenciji je govorio o mnogim temama, a dotakao se i Australije

13122 pregleda 18 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Novak Đoković je rutinski došao do 4. kola Rolan Garosa, za njega sada počinju veći izazovi.

Slijedi potencijalno komplikovan meč sa Dijegom Švarcmanom.

„Dijego je jedan od najbržih igrača na turu. Najbolji rezultati su mu bili na šljaci, nema sumnje da je veoma težak protivnik. Dobro ga poznajem, igrali smo veoma dobre mečeve na raznim podlogama. Uvijek očekuješ da ti dođe jedna lopta za drugom. Spreman sam za fizičku borbu. Nisam do sada proveo previše vremena na terenu i jako dobro udaram loptu, pa se radujem tom izazovu", kazao je Đoković.

Na pres konferenciji je govorio o mnogim temama, a dotakao se i Australije.

Bilo je političkih promjena u zemlji, Vlada Skota Morisona je pala, a Đoković ima trogodišnju zabranu ulaska...

"Ne znam ništa o svojoj vizi, da li će mi biti vraćena i da li će mi biti dozvoljeno da se vratim u Australiju. Istina, volio bih. Volio bih da otputujem tamo i igram na Australijan openu. Ne zamjeram nikome. Desilo se šta se desilo. Ako budem imao priliku da se vratim u Australiju i igram na mjestu gdje sam imao najveće uspjehe u karijeri, jasno je da bih želio da se vratim", kazao je Đoković.

Čuo je i vijesti da su azilanti sa kojima je u proveo sedam dana u izbjegličkom hotelu, a od kojih su neki i devet godina bili u izolaciji, dobili dozvolu da budu slobodni.

"Ako je to tačno da su svi izašli, veoma sam srećan zbog njih. Znam da je to bio veoma težak period za njih, posebno za one koji su tamo bili devet godina. Bio sam tamo samo sedam dana. Ne mogu ni da zamislim kako je biti devet godina. Nisu uradili ništa loše, tražili su azil i morali su da ostanu tamo devet godina. To je nešto što nikada neću razumjeti. Nekada uzimamo slobodu zdravo za gotovo. Dok ne doživiš tako nešto i ne možeš da shvatiš šta znači ne biti slobodan", kazao je.

Bonus video: