Alkaras "prijeti": Želim da budem broj jedan, spreman sam da pobijedim Đokovića i Nadala

"Pobijediti ovdje - ne bi bilo loše. Ali, ako bih imao jednu želju da ispunim, to bi bilo da budem svjetski broj jedan“, kazao je Alkaras

8298 pregleda 31 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Proteklih godina, posebno od kada je Rodžer Federer ispao iz trke - zbog godina i povreda, najlakša opklada u teniskom svijetu bila je da će Novak Đoković ili Rafael Nadal osvojiti Grend slem.

Od ove godine baš i nije tako - pojavio se Karlos Alkaras, a španski tinejdžer na Rolan Garos stigao kao jedan od favorita.

Za sada opravdava takav status, mada je bio na ivici ispadanja u 2. kolu od Ramosa, da bi sinoć bio spektakularno dobar protiv Korde.

Stigao je do osmine finala, želi dalje.

"Pobijediti ovdje - ne bi bilo loše. Ali, ako bih imao jednu želju da ispunim, to bi bilo da budem svjetski broj jedan“, kazao je Alkaras.

Trenutno šesti na svijetu, Španca sada čeka duel sa Karenom Hačanovim (25.) da bi stigao do četvrtfinala i izjednačio svoj najbolji Grend slem rezultat, postignut na US Openu prošlog septembra.

Alkaras je u najkomplikovanijem dijelu žreba na Rolan Garosu i mogao bi da se suoči sa Novakom Đokovićem ili Rafaelom Nadalom ako dođe do polufinala, pošto će se njih dvojica sastati u četvrtfinalu ako pobijede Švarcmana, odnosno Ože-Alijasima.

Pobijediti jednog od dva teniska velikana "biće teško", priznaje mladi Španac.

"Možete da mislite da sam to već uradio u Madridu, sigurno mogu i ponovo, ali ovdje je drugačije. Rolan Garos, u tri seta, to se razlikuje od Mastersa. Ali mislim da sam spreman“, kazao je.

Bonus video: