rolan garos

Komplimenti za Danku, Sfjontek: Stvorila mi je veliki pritisak i uradila sjajan posao

Na kralju je Poljakinja, prva igračica svijeta, ostvarila i 31. vezanu pobjedu, slavila 6:3, 7:5, a nakon meča pohvalila crnogorsku teniserku

27454 pregleda 11 komentar(a)
Kovinić i Sfjontek nakon meča, Foto: Reuters
Kovinić i Sfjontek nakon meča, Foto: Reuters

Za igru u 3. kolu Rolan Garosa, Danka Kovinić je dobila komplimente sa svih strana.

Odavno neka igračica nije tako ugrozila Igu Sfjontek i bila u igri u oba seta.

Na kralju je Poljakinja, prva igračica svijeta, ostvarila i 31. vezanu pobjedu, slavila 6:3, 7:5, a nakon meča pohvalila crnogorsku teniserku.

"Smatram da sam odlično prošla! Ipak izgleda da nisam zaboravila da igram te napete gemove, na grešku više... I natjerala me da puno razmišljam, da tražim rješenja i na sreću sve se dobro završilo", kazala je najbolja teniserka nakon što je u 30 prethodnih pobjeda u čak 15 dobijala setove sa nulom na strani suparnica.

Danas, međutim...

"Ponekad mi je izgledalo da u mojim udarcima ima previše snage, nisam imala kontrolu. Danka je koristila to na najbolji način, nije rizikovala, već je bila mirna u razmjenama. Uradila je sjajan posao, vratila mi je mnogo loptica velikom brzinom, a ja sam žurila. Napravila sam neke greške koje nisam pravila ranije, ali to je i zato što je Danka pravila veliki pritisak“, kazala je Sfjontek.

I Dankin servis joj je bio problem, iako je napravila pet brejkova.

„Servirala je precizno, bilo mi je teško da pogodim stranu. Imala sam problem da se adaptiram, jer prethodne rivalke nisu servirale tako dobro. Kada sam se malo prilagodila bilo je bolje“, rekla je Sfjontek.