Đoković preko Švarcmana do 16. četvrtfinala Rolan Garosa

Đoković - Švarcman 3:0 (6:1, 6:3, 6:3)

14399 pregleda 10 komentar(a)
Đoković na današnjem meču, Foto: Reuters
Đoković na današnjem meču, Foto: Reuters

Prvi pravi test u Parizu završen je uspješno - Novak Đoković pobijedio je Dijega Švarcmana 3:0 (6:1, 6:3, 6:3) i plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa.

Branilac titule do četvrtfinala je stigao bez izgubljenog seta, a računajući i Masters u Rimu, Đoković nije izgubio set na devet mečeva. Posljednji put izgubio je set, ali i meč, od Karlosa Alkarasa u polufinalu Mastersa u Madridu.

Najbolji teniser svijeta danas je 16. put u karijeri, a 13. put uzastopno izborio četvrtfinale Rolan Garosa, gdje bi mogao da igra protiv Rafaela Nadala. Španac kasnije protiv Feliksa Ože-Alijasima igra meč osmine finala.

Đoković je lako osvojio prvi set, do prvog brejka stigao u četvrtom gemu, u šestom do još jednog, pa je nakon 35 minuta bilo 6:1.

Početak drugog seta nije bio idealan - tada je Švarcman stigao do brejka i poveo 3:0, ali je to bilo sve što je uradio. Đoković je potom osvojio šest gemova zaredom, a najviše problema imao je u šestom gemu kada Švarcman nije iskoristio tri brejk lopte. Đoković ih je spasio dobrim servisom.

Pokušao je Švarcman da zakomplikuje meč, imao brejk loptu i u trećem setu, ali je nije iskoristio. Đoković je uzvratio, oduzeo servis rivalu u šestom gemu i bez komplikacija priveo meč kraju.

Đoković je savladao Švarcmana i u sedmom međusobnom meču.

Bonus video: