Nadal: Svaki meč ovdje je možda moj posljednji na Rolan Garosu

Rafa je juče poslije pet setova savladao Ože-Alijasima i u četvrtfinalu će igrati sa Novakom Đokovićem

8465 pregleda 25 komentar(a)
Nadal, Foto: Reuters
Nadal, Foto: Reuters

Novak Đoković i Rafael Nadal izborili su juče plasman u četvrtfinale Rolan Garosa, a sjutra će u glavnom gradu Francuske odigrati 59. međusobni meč.

Đoković vodi 30:28, a pobijedio je u posljednjem okršaju, odigranom upravo na Rolan Garosu, 11. juna prošle godine. Bio je to sjajan meč, jedan od najboljih prošle sezone, a srpski teniser je u polufinalu slavio 3:1, kasnije i osvojio titulu.

Đoković je do četvrtfinala stigao bez izgubljenog seta, a računajući i Masters u Rimu vezao je devet pobjeda. Za razliku od njega, Nadal je juče, u osmini finala protiv Feliksa Ože-Alijasima igrao pet setova i, uz dosta muke, izborio plasman u narednu rundu.

Nadal je i prije početka Rolan Garosa govorio da u Francusku dolazi sa povrijeđenim stopalom, da nije u dobroj formi i biče interesantno vidjeti kako će izgledati protiv Đokovića, koji je u naletu.

"Moj prošli meč s njim je bio prošle godine ovdje. Nijesam igrao ovakve mečeve posljednja tri mjeseca, biće to veliki izazov. Pobijedio je posljednjih devet mečeva u nizu… Znam kakva je moja situacija i prihvatio sam je. Ne mogu da se žalim mnogo, stigao sam u četvrtfinale Rolan Garosa. Prije dvije nedjelje sam se samo nadao, nijesam znao da li ću igrati. Uživam u činjenici da sam ovdje, svaki meč ovdje je možda moj posljednji na Rolan Garosu. Prolazim kroz težak proces. Ne znam sta će se desiti u bliskoj budućnosti, pa zato pokušavam da uživam koliko mogu i da igram mečeve i da živim san igrajući tenis. Igram protiv najboljeg na svijetu, želim da dam sebi šansu da igram na najvišem nivou mogućem", rekao je Nadal poslije meča sa Ože-Alijasimom.

Bonus video: