Prvi veliki „skalp” u muškom singlu - Rune izbacio vicešampiona Cicipasa

Momak koji je prije tri godine osvojio juniorsku titulu u Gradu svjetlosti na svom tek trećem grend slemu pokazao sav raskoš talenta i sasvim zasluženo eliminisao 4. igrača na ATP listi

21897 pregleda 8 komentar(a)
Foto: REUTERS/Dylan Martinez
Foto: REUTERS/Dylan Martinez

Drugu sedmicu 126. Rolan Garosa u ženskoj konkurenciji dočekala je samo jedna iz Top 10, i to prva teniserka svijeta Iga Sfjontek, dok kod muškaraca nije bilo nikakvih senzacija.

Sve do danas - 19-godišnji Danac Holger Rune je srušio aktuelnog vicešampiona, Stefanosa Cicipasa (7:5, 3:6, 6.3, 6:4).

Momak koji je prije tri godine osvojio juniorsku titulu u Gradu svjetlosti je na svom tek trećem grend slemu pokazao sav raskoš talenta i sasvim zasluženo eliminisao 4. igrača na ATP listi.

Cicipas se izvukao u 1. kolu protiv Lorenca Muzetija, iako je izgubio prva dva seta, a i danas je najavio veliki preokret.

Naime, gubio je 5:2 u 4. setu, vratio jedan od dva brejka, a potom zaprijetio skoro pet godina mlađem rivalu i u 10. gemu - došao je do tri brejk šanse, ali je 40. igrač na ATP listi odigrao veoma hrabro i zasluženo stigao do najveće pobjede u karijeri.

Rune će u četvrtfinalu igrati sa Norvežaninom Kasperom Rudom, koji je bio bolji od Poljaka Huberta Hurkača (6:2, 6:3, 3:6, 6:3).

Bonus video: