Najvažniji meč u istoriji (INFOGRAFIK)

Novak Đoković i Rafael Nadal večeras, ne prije 20.45, sudariće se u četvrtfinalu Rolan Garosa, Mats Vilander poručuje da će ovaj meč odrediti ko će biti najveći teniser svih vremena

43178 pregleda 56 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Reuters
Novak Đoković, Foto: Reuters

Sve što se prethodnih devet dana dešavalo na pariskoj šljaci je nebitno pri onome što je za večeras zakazano na kultnom stadionu “Filip Šatrije” - sudariće se teniski titani Novak Đoković i Rafael Nadal, u obračunu koji bi mogao da oblikuje istoriju tenisa.

Kralj šljake je trenutno najsupješniji igrač svih vremena, jer je 21. grend slem titulu osvojio na Australian openu, kada je srpski as nakon mučnog procesa protjeran sa najmanjeg kontinenta. Ako bi pobijedio, bio bi na dva koraka od 14. Kupa musketara, a Đokoviću bi otežao posao da ispuni cilj i postane neupitni broj 1 u istoriji tenisa.

Ako, pak, slavi Nole, mogao bi već u nedjelju da se izjednači sa Nadalom, a onda na svom bunjištu, Vimbldonu, pokuša da prigrabi i 22. grend slem titulu.

- Nevjerovatno sam uzbuđen. Prošle godine, kada su igrali u polufinalu, rekao sam da je to najvažniji meč u istoriji tenisa, zbog broja grend slem trofeja. I sada to ponovo kažem - istakao je Mats Vilander.

VILANDER: UŽIVAJMO, KO ZNA DO KADA ĆEMO

Slavni švedski teniser, sada najcjenjeniji analitičar, ubijeđen je da će meč koji neće početi prije 20.45 časova biti novi klasik.

- Đoković će biti ekstremno motivisan. Iako sam poznavalac tenisa, ne mogu da vjerujem kako se Novak brzo vratio na svoj nivo. Izgleda nevjerovatno jako, odlučno, kreće se nestvarno. Agresivniji je nego ikad, a istovremeno šalje dropšotove u pravo vrijeme. Moramo da uživamo u ovom momentu, jer ne znam još koliko puta će ovi momci igrati jedan protiv drugog na Rolan Garosu ili US openu - naglasio je Vilander.

Nadal
Nadalfoto: Reuters

Nadal je omiljena ličnost u Parizu, imaće podršku publike, ali je Đoković do sada pokazao više.

- Đoković ima govor tijela kojim kao da kaže: Znate svi da ću da vam pokažem da sam broj jedan na svijetu. Njemu publika ne smeta, već mu daje dodatno gorivo. Svima je jasno da u Parizu niko ne može da ima veću podršku od Nadala, ali mislim da će i emotivna bitka biti nevjerovatna - zaključio je Vilander.

Bonus video: