Nadam se da ću osvojti grend slem prije nego što Alkaras počne da nas sve dobija

On se stalno vraća, fenomenalan je igrač, smatram da će ovaj turnir osvojiti ne jednom, već mnogo puta, kazao je Zverev za Alkarasa

28368 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Njemac Aleksander Zverev u petak će se boriti za svoje drugo grend slem finale nakon što je danas eliminisao špansku senzaciju Karlosa Alkarasa - 6:3, 6:4, 4:6, 5:7 u prvom četvrtfinalu Rolan Garosa.

"Tresle su mi se ruke, na kraju dana znao sam da moram da igram najbolji tenis od početka pa do kraja meča. On se stalno vraća, fenomenalan je igrač, smatram da će ovaj turnir osvojiti ne jednom, već mnogo puta. Nadam se da ću i ja uspjeti da osvojim turnir prije nego što sve počne da nas dobija", nasmijao se Zverev, uz veliku dozu olakšanja.

Meč je počeo oko 17 sati, igrao se pod dnevnom svjetlošću, ali je klizio u noć... Alkaras je u taj-brejku imao i set loptu za 2:2 i peti seti.

"Promjena što se tiče uslova nije bila nimalo idealna za mene, više mi je odgovaralo dok je bilo sunca, dok je loptica bila brža. Morao sam da prilagodim i žice na reketu. Na kraju sam srećan što nisam morao da igram peti set, pa da budem razočaran poslije njega kao prošle godine. Svašta mi se dešava u glavi, ali stvarno ne znam šta više da kažem", poručio je Zverev.

Bonus video: