Hrvat nikada bolji na šljaci - Čilić preko Rubljova u polufinale

Čilić, 20. nosioc iz Međugorja bio je bolji od swedmog favorita Rubljova (5:7, 6:3, 6:4, 3:6, 7:6).

13485 pregleda 11 komentar(a)
Nadomak novog velikog uspjeha, Foto: REUTERS/Dylan Martinez
Nadomak novog velikog uspjeha, Foto: REUTERS/Dylan Martinez

Hrvatski teniser Marin Čilić prvi je polufinalista donjeg dijela kostura na Rolan Garosu. On je eliminisao sedmog favorita, Rusa Andreja Rubljova u meču preokreta, pošto je Rus dobio prvi set protov 20. nosioca iz Međugorja (5:7, 6:3, 6:4, 3:6, 7:6).

Iako je Rubljov znao da zaprijeti, Čilić se sjajnim servisom "vadio" iz neugodnih situacija. Sa druge strane Čiliću je pomoglo i iskustvo igranja velikih mečeva, osvojio je 2014. godine US opena, u prethodnom kolu Rolan Garosa samopouzdanje mu je, uz to, podigla laka pobjeda u tri seta nad drugim nosiocem, Danilom Medvedevim.

I Čilić je prvi stigao do meč lopte u neizvjesnoj igri i to u devetom gemu petog seta. Rus je uspio da ostane u setu odličnom igrom nakon drugog servisa, a potom su teniseri "držali" servis do taj-breka. Rubljov je bio isuviše nervozan, dozvolio prvi minibrejk, a onda još jedan dok je Čilić odigrao kao u transu i vezao osam poena za konačnih 10:2.

Čilić će se za prvo finale grend selma na šljaci nadmetati protiv boljeg iz posljednjeg polufinala u kojem večeras igraju 19-godišnji Danac Holger Rune, 40. igrač na ATP listi i velika nada svjetskog tenisa, protiv osmog igrača svijeta, Kaspera Ruda iz Norveške.

Bonus video: