Danka predvodi Crnu Goru u Ulcinju: Zadovoljstvo je igrati za svoju zemlju

Crna Gora je prvi nosilac na turniru, ispred Kipra, Jermenije i BiH. Osim Danke, u sastavu su i mlade Divna Ratković, Tea Nikčević i Iva Lakić

9720 pregleda 5 komentar(a)
Foto: www.facebook.com/VolvoCarOpen
Foto: www.facebook.com/VolvoCarOpen

Naša najbolja teniserka Danka Kovinić predvodiće Crnu Goru na turniru treće grupe Bili Džin King kupa (nekadašnjed FED kup), koji sjutra počinje u Ulcinju, a na kojem će učestvovati 16 selekcija iz Evrope i Azije.

"Uvijek mi je zadovoljstvo da igram za Crnu Goru, a lijepo je što se Savez trudi da ovo takmičenje organizuje kod nas“, kazala je Danka Kovinić, koja je prije samo pet dana pružila snažan otpor najboljoj svjetskoj teniserki Igi Sfjontek u 3. kolu Rolan Garosa.

Doživjela je, međutim, i manju povredu...

"Upalio mi se nerv na desnom tramenu. Imala sam samo jedan trening u prethodnih sedam dana. Pokušavam da to zaliječim, sjutra ću ponovo na teren, nadam se da ću biti 100 posto spremna“, kazala je Danka.

Crna Gora je prvi nosilac na turniru, ispred Kipra, Jermenije i BiH.

Osim Danke Kovinić, u sastavu crnogorske selekcije su i mlade Divna Ratković, Petra Mirković i Iva Lakić.

„Naša očekivanja su da uđemo u viši rang. Čast je igrati za Crnu Goru, a još veća čast je da igram sa Dankom Kovinić, koja je među 100 najboljih na svijetu“, kazala je Divna Ratković.

Crna Gora je prvi nosilac na turniru, ispred Kipra, Jermenije i BiH.

„Imamo najveću snagu na prvoj tabli, gdje je Danka Kovinić, a najkompaktniju ekipu, smatram, ima selekcija BiH“, rekao je selektor Miloš Karadžić.