Zverev: Mislim da je ozbiljna povreda, mnogo težak trenutak za mene

Kod rezultat 6:5, 40:30 za Nadala u drugom setu, Njemac je u pokušaju da odigra poen nezgodno stao i srušio se na teren, vrišteći od bolova

6129 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Njemački teniser Aleksander Zverev, koji je uvrnuo desni članak u polufinalnom meču Roland-Garosa protiv Španca Rafaela Nadala, zbog čega je morao da preda jedan od najvažnijih mečeva u karijeri, izjavio je kako misli da se radi o "vrlo teškoj povredi".

“Čini se da je to vrlo ozbiljna povreda, ali doktori još uvijek rade pretrage", izjavio je treći teniser svijeta na društvenim mrežama.

Kod rezultat 6:5, 40:30 za Nadala u drugom setu, Njemac je u pokušaju da odigra poen nezgodno stao i srušio se na teren, držeći se za zglob.

Zvereva su iznijeli s terena u kolicima - nekoliko minuta kasnije vratio se na štakama i pružio ruku Nadalu i sudiji.

Meč je završen rezultatom 7:6 (8), 6:6 za Nadala.

"Vrlo težak trenutak na terenu, fantastičan meč do ovoga što se dogodilo... Nije mi lako", dodao je Zverev.

Upitan jesu li izuzetno vlažni uslovi u petak učinili teren klizavim, Nadal je ocijenio da je olimpijski prvak iz Tokija jednostavno imao "lošu sreću".

"Mislim da teren nije bio u lošem stanju. Mislim da Zverev nije izvrnuo članak zbog terena. To je bio peh, nesreća. To se događa na svim podlogama", kazao je Nadal.

"Jako je teško, jako sam tužan zbog njega. Igrao je nevjerovatan turnir, znam koliko se bori da osvoji grend slam turnir. Stvarno nije imao sreće, ali siguran sam da će ih u budućnosti osvojiti i to ne samo jedan, već mnogo više."

Nadal će u finalu u nedjelju pokušati da osvoji 14. pehar na Rolan-Garosu protiv Norvežanina Kaspera Ruda, osmog igrača svijeta koji je juče izbacio Marina Čilića.

Bonus video: