Kralj šljake traži 14. Kup musketara protiv Princa šljake

Kralj šljake Rafa Nadal je 14. put izborio finale na “Filip Šatrijeu”, gdje će se od 15 sati sudariti sa momkom koji je od Dominika Tima “naslijedio” nadimak Princ šljake - Kasper Rud

5399 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Rafael Nadal nije blistao protiv Aleksandra Zvereva, djelovalo je da bi mogao da izgubi tek četvrti put na Rolan Garosu, ali je Njemac doživio tešku povredu, pokidao ligamente skočnog zgloba i predao u finišu 2. seta.

Kralj šljake je tako 14. put izborio finale na “Filip Šatrijeu”, gdje će se sudariti sa momkom koji je od Dominika Tima “naslijedio” nadimak Princ šljake - Kasper Rud. Norvežanin je osvojio najviše ATP titula na najsporijoj podlozi od 2020. godine - čak sedam. Zanimljivo je da je 23-godišnjak iz Osla od 2018. član Rafine akademije na Majorci.

"Izuzetno ga poštujem. Prije svega kao prijatelja, jer je izvanredan momak iz divne porodice, a naravno i kao igrača. Uradio je mnogo sjajnih stvari posljednjih godina i to nije iznenađenje za mene ", rekao je 36-godišnji Španac.

Nadal i Rud često treniraju zajedno, ali će im obračun koji počinje u 15 časova biti prvi međusobni meč.

"On je jedini iz Velike trojke sa kojim nisam igrao. Ovo je perfektan tajming, vrijedjelo je čekati. Igrati protiv Rafe u grend slem finalu će biti specijalan trenutak za mene", istakao je Rud.

Nadal je izraziti favorit, ali je pitanje da li je dovoljno spreman za finale, jer se stalno žali na probleme sa stopalom.

"Biće zanimljivo. Rafa je protiv Zvereva igrao za klasu slabije nego što zna, pitanje je u kakvom će stanju biti u završnom meču", istakla je legendarna Kris Evert, koja je stručna konsultantkinja Eurosporta.

Bonus video: