Đoković još ovu sedmicu na vrhu

Srpski teniser će sljedeće nedjelje izgubiti prvo mjesto, pošto će se brisati bodovi sa prošlogodišnjeg Rolan Garosa na kome je osvojio titulu, a ove godine nije uspio da je odbrani

5026 pregleda 10 komentar(a)
Đoković, Foto: Reuters
Đoković, Foto: Reuters

Srpski teniser Novak Đoković započeo je danas 373. nedjelju na prvom mjestu ATP liste i nastavio da popravlja sopstveni rekord po broju sedmica provedenih u vrhu svjetskog tenisa.

Đoković je prvi sa 8.770 bodova, 110 više od drugoplasiranog Rusa Danila Medvedeva. Srpski teniser će sljedeće nedjelje izgubiti prvo mjesto, pošto će se brisati bodovi sa prošlogodišnjeg Rolan Garosa na kome je osvojio titulu, a ove godine nije uspio da je odbrani.

Povezani članci

01. Jun 2022.

Još sedmicu broj 1, a onda ko zna kad

Đoković je u četvrtfinalu izgubio od Španca Rafaela Nadala, koji je u nedjelju popodne osvojio rekordni 14. trofej na pariskom turniru i rekordnu 22. grend slem titulu.

Treće mjesto na ovonedjeljnoj listi zauzima Njemac Aleksandar Zverev, a Nadal je preuzeo četvrto mjesto od Grka Stefanosa Cicipasa. Finalista Rolan Garosa Norvežanin Kasper Rud napredovao je za dvije pozicije i sada je šesti, mladi Španac Karlos Alkaras pao je na sedmo mjesto, a Andrej Rubljov iz Rusije na osmo.

Kanađanin Feliks Ože-Alijasim zadržao je deveto mjesto, a Italijan Mateo Beretini 10.

Bonus video: