Nova Ana Kurnjikova: Eženi Bušar je stavila tenis u drugi plan

“Ima i drugih stvari osim tenisa. Moj život je ispunjen”, kazala je Bušar
1039 pregleda 5 komentar(a)
Bušar, Foto: Reuters
Bušar, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.10.2017. 15:09h

Prije tri godine Eženi Bušar je bila peta igračica svijeta, iza nje su bili sjajni nastupi na Grend slemovima – finale Vimbldona, polufinale na Australijan openu i Rolan Garosu, četvrta runda US opena.

Kanađanka je sada 78. igračica na svijetu, nije ni prva ni posljednja koja je doživjela veliki pad, ali njen slučaj je specifičan po tome što joj je tenis apsolutno u drugom planu.

Nakon što je dobila nezvaničnu titulu najljepše teniserke, te proglašena za marketinški najatraktivniju sportsku ličnost na svijetu, 23-godišnja Kanađanka je izgubila interesovanje za sport.

Iskoristila je trenutak slave, svoj izgled, da potpiše nekoliko unosnih sponzorskih ugovora, nakon čega je i počeo njen pad.

"Mnogi sportisti prolaze kroz slične faze. Nije ništa alarmantno. Izgubila sam plasman, ali sam još među 100 najboljih na svijetu. Nastaviću da radim i treniram, ali prije svega da imam drugačiji pristup i da budem psihički rasterećena”, kazala je Bušar, nedavno, nakon poraza od Karoline Voznijacki u Hong Kongu.

Jedna rečenica je, međutim, rekla sve.

“Ima i drugih stvari osim tenisa. Moj život je ispunjen”, kazala je Bušar.

Tbt 2013. One of baby genie's first big shoots ???

A post shared by Genie Bouchard (@geniebouchard) on

Svjetski mediji sada o njoj govore kao o teniskoj ljepotici, a ne kao o talentu i budućem broj jedan, kao što je bio slučaj 2014. godine.

Tbt 2017. Slightly different shoot ?

A post shared by Genie Bouchard (@geniebouchard) on

I pitaju se – da li je Eženi Bušar nova Ana Kurnjikova, ruska senzacija s kraja 90-ih godina prošlog vijeka, koja je teniski teren zamijenila crvenim tepihom, te glamuroznim brakom sa pop-zvijezdom Enrikeom Iglesijasom.

Bonus video: