Medvedev ponovo broj 1, Đokoviću prijeti ispadanje iz Top 10

Srpski teniser sada treći, a nakon Vimbldona pašće na 7. mjesto. Ako ne bude igrao na američkoj turneji, koja mu je pod velikim znakom pitanja jer nije vakcinisa, ispašće iz Top 10 i neće igrati ATP šampionat u Torinu

4709 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Novak Đoković pao je za dvije pozicije i na danas objavljenoj ATP listi zauzima 3. mjesto, čime je prekinuta njegova vladavina svjetskim tenisom od 373 sedmice.

Poslije oduzimanja bodova sa Rolan Garosa, Đoković ima 6.770, a ispred njega su Rus Danil Medvedev i Njemac Aleksander Zverev.

Medvedev, koji je započeo četvrtu sedmicu na vrhu, ima 7.950 bodova, dok je Zverev prvi put u karijeri na drugoj poziciji sa 7.075.

Iza vodeće trojke je Španac Rafael Nadal, koji ima samo 245 bodova manje od Đokovića, dok su Kasper Rud i Stefanos Cicipas zamijenili mesta, pa je sada Norvežanin peti, a Grk šesti.

Srpski teniser će nakon Vimbldona, koji odlukom ATP ove sezone neće donositi bodove, pasti na 7. mjesto. Ako ne bude igrao na američkoj turneji, koja mu je pod velikim znakom pitanja jer nije vakcinisa, ispašće iz Top 10 i neće igrati ATP šampionat u Torinu.

Najveći skok među najboljih 100 na svijetu upisao je Endi Marej, koji je poslije plasmana u finale turnira u Štutgartu napredovao za 21 poziciju i sada je na 47. mjestu.

Bonus video: